Решението на правителството не удовлетвори миньорите, протестите изнервиха шофьорите

На много ключови места движението беше блокирано, жители трудно стигнаха до домовете си

29.09.2023 | 18:38 Редактор: Вяра Димова

Блокади в цялата страна. Основни пътни артерии са парализирани. Миньори и синдикати протестират срещу затварянето на въглищните централи. А правителството реши, че ТЕЦ-овете ще работят до 2038 година. При затварянето им миньорите ще получат 36 заплати накуп. Решението не удовлетворява работещите в мините. Протестите им ще продължат.

Най-непримиримите са работещите в "Марица-Изток". Днес те спряха движението в различни точки на област Стара Загора. Километрова колона от автомобили се изви и в района на Вонеща вода в Прохода на Републиката, след като тази сутрин в 7 ч. протестиращите миньори и синдикалисти блокираха пътя за Хаинбоаз край Гурково.

Много хора, които живеят на територията на Прохода на Републиката не можеха да се приберат в домовете си. АПИ определяше алтернативни маршрути, но голяма част от тях бяха блокирани от протестиращите. А част от шофьорите чакаха търпеливо, но голяма част от водачите се изнервиха, тъй като не беше ясно колко ще продължи задръстването.

"Тук стоя от 20-30 минути. Не знам още колко ще почакам", каза Иван.

"Чакам от час и половина. Пътувам за Любимец. В 19 ч. ни свършва работното време, какво правим? Като пътуваш, те глобяваш", коментира Стефан.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Стеф
преди 6 месеца
Стефчо, като плащаш тройна сметка за ток, понеже няма да имаме централи, а ще разчитаме на вятър и слънце, ще те видим. Сигнализирай за неуместен коментар