Тагарев: Гарантираме нашата собствена сигурност, когато помагаме на Украйна

Парламентът реши по-рано тази седмица България да предостави допълнителна военна помощ на Украйна

29.09.2023 | 12:06 Редактор: Михаела Димитрова
Тагарев: Гарантираме нашата собствена сигурност, когато помагаме на Украйна

Гарантираме нашата собствена сигурност, когато помагаме на Украйна. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.

Той участва в Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, която се провежда днес в Резиденция "Бояна".

Парламентът реши по-рано тази седмица България да предостави допълнителна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р, в управление на Министерството на отбраната, и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие c калибър 5.56x45 мм, с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи. Решението бе гласувано по време на закрито заседание тази седмица, припомня БТА.

Вносители на проекта за решение са Бойко Борисов и Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Кирил Петков от "Продължаваме промяната - Демократична България", Делян Пеевски от ДПС. 

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 6 месеца
Не увъртай, кажи за милионите от МО за фирмата не жена ти Бонка. Като си даваме оръжието на Украйна и разоръжаваме собствената си армия, как точно си подпомагаме сигурността? Ще ти отговоря. Подпомагаме я чрез една престъпна схема- подаряваме нашето оръжие, а след това си купуваме подобно от САЩ на много по-висока цена, което никога няма да дойде. Междувременно, ваши хора и вие самите печелите от продажбите на оръжие от заводите чрез посредници.За сигурност ли говориш или за пълните ви джобове? Сигнализирай за неуместен коментар