Министри се явяват на парламентарен контрол, Тагарев отговаря за военната помощ за Украйна

Вътев ще отговори на два въпроса относно сигнал за отделяне и отдаване на концесия на дивечовъдни участъци

29.09.2023 | 07:48 Редактор: Толя Стоянова
Министри се явяват на парламентарен контрол, Тагарев отговаря за военната помощ за Украйна

Народните представители ще изслушат осем министри на парламентарен контрол днес. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще отговори на седем въпроса относно състоянието на пътищата у нас, ремонтите на пътищата в определени участъци, проблеми с водоподаването на питейна вода в град Буковец.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, ще отговори на два въпроса относно частично изградени канализации за отпадъчни води в селата Мъглен и Карагеоргиево, както и относно незаконни сметища в община Белене.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на два въпроса относно сигнал за отделяне и отдаване на концесия на дивечовъдни участъци, които са в териториалния обхват на Северноцентрално държавно предприятие ТП ДП Държавно горско стопанство "Сеслав", както и относно проверки на сигнали са закононарушения и корупционни сделки със земеделски земи - Горски фонд на територията на община Белово.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще отговори на два въпроса относно изпълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, както и относно мултифункционална спортна зала в град Плевен.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще отговори на два въпроса относно възможен конфликт на интереси при реализацията на Рамково споразумение между МО и обединението "Български безпилотни летателни системи", както и относно придобиване на нови западни противокорабни ракетни батареи.

Министърът на образованието и науката Галин Цоков ще отговори на четири въпроса относно подкрепа от МОН за талантливи ученици при участие в национални международни олимпиади, дейността на работна група "Езикова интеграция" в МОН и др.

Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще отговори на четири въпроса относно продажба на "Вилата на управителя" - част от болница "Света Петка Българска" във Велинград, въвеждане на електронни рецепти и др.

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще отговори на два въпроса относно условията на живот в Дом за стари хора "Гергана" в град Враца, както и относно планиране на мерки за "подкрепена заетост" в Националния план за действие по заетостта за 2023 г. 

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Cнимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
И аз
преди 7 месеца
Имам въпрос към Тагар. Вярно ли е, че е разпределил обществена поръчка в МО на фирмата на жена си на стойност 11 млн. лв? Сигнализирай за неуместен коментар