ПП-ДБ за дерогацията: Не защитавате българския интерес, а бюджета на Путин

Депутатите решиха - България окончателно отменя дерогацията за руски петрол

28.09.2023 | 18:46 Редактор: Михаела Кирилова

Депутатите решиха - България окончателно отменя дерогацията за руски петрол. Това обаче ще стане чак през септември 2024 г., година по-рано от договорения с Брюксел период. Опозицията обвини мнозинството в парламента, че това ще доведе в скок в цените, които ще засегнат битовите потребители на горива.

"Корабите, които ще снабдяват "Лукойл" ще чакат с дни на опашката. Като чакат касичката ще отчита към 100 хил. долара, които ще плати фирмата на бензин колонката на България и българският гражданин", заяви Румен Гечев от БСП.

"И на "Росенец" добре ще дойдат танкерите, но само че ви казах хиляда пъти, че там няма резервоари. Горивото трябва да отиде в складовете на частна фирма", коментира Тошко Йорданов от ИТН.

"Цената, на която ние купуваме бензина е сходна на тази в останалите държави, ако махнете акциза. Тази разлика от 25% не отива в българския бюджет, а в "Лукойл", а оттам отива в бюджета на Русия и на Путин. Вие защитавате това тези пари да продължават да влизат в "Лукойл", категоричен беше Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Стоил
преди 6 месеца
1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 6 месеца
Мирчев забрави какви ги вършеше на Росенец с Ристьо.Сега, мислейки си, че Пеевски е зад гърба му, не спира да плямпа глупости. Сигнализирай за неуместен коментар