Денков: Русия е последната, която може да говори за спазване на международни договори

"Ако Украйна използва ракетите, те ще бъдат за защита на хора", категоричен е премиерът

27.09.2023 | 19:42 Редактор: Михаела Димитрова
Денков: Русия е последната, която може да говори за спазване на международни договори

Ако Украйна използва изпратените от България ракети или части от ракети, те ще бъдат за защита на градовете ѝ, а не за нападение. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти, помолен за коментар на острата реакция на Москва към решението на парламента страната ни да предаде ракети за зенитно-ракетните комплекси С-300 на Киев.

"Така че, ако те бъдат използвани, те ще бъдат използвани за защита на хора. Това не са нападателни ракети", категоричен е премиерът.

"Второ, мисля, че след всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори", коментира акад. Николай Денков, цитиран от БНР.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Наглееш
преди 6 месеца
България колко договора наруши- 1999г. помогна на САЩ да нападне Югославия, изпрати войски и подпомогна нахлуването на САЩ в Ирак, сега нарушава Северноатлантическия пакт като прилага чл.5 спрямо Украйна, която не е страна и т.н. САЩ по-добре да не се коментират. Те нападат когото си поискат. Милата Украйна има договор с СССР да е неутрална и да няма ядрено оръжие, но...? После наруши Минските споразумения, а сега е член на ЕС и НАТО де факто без никой да яе приемал в съюзите.По-добре замълчи. Сигнализирай за неуместен коментар