Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев искат проверка на собствеността на Руската църква

Сигналът им е адресиран до главния прокурор Борислав Сарафов

27.09.2023 | 10:48 Редактор: Михаела Кирилова
Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев искат проверка на собствеността на Руската църква

Сигнал до и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността на храма "Св. Николай Мирликийски" подадоха депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

"При отчитане на изключителната важност на възникналия проблем около собствеността, стопанисването и експлоатацията на православния храм "Свети Николай Мириклийки" за обществото, както и с оглед на обстоятелството, че възниква съмнение дали евентуално не е извършено престъпление (документно или друго) свързано с легитимацията на Посолството на Руската федерация в Република България като собственик на храма, с настоящия сигнал молим прокуратурата на Република България да извърши проверка, при която, след установяване на всички релевантни факти и издирване на необходимите документи, да бъде установено по безспорен начин в чия собственост се намират понастоящем имотите (земя и сграда) на храм "Свети Николай Мириклийски", се казва с сигнала, предаде "24 часа".

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Смях
преди 7 месеца
Значи по логиката на Министерство на правосъдието това, че притежаваш нотариален акт, не означава, че си собственик? Отивам в Агенцията по вписванията да си харесам един имот, понеже там само (не)собственици се вписват и ще сезирам прокуратурата (не съда!), за да оспоря някой нотариален акт. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Всеки политически некоректен коментар се изтрива. После се обиждат, че Борисов ги наричал "***". Сигнализирай за неуместен коментар