Безсилието на институциите: Години наред съсед гори боклуци в "Симеоново"

Граждани сигнализираха в платформата Helpbook за ситуацията

25.09.2023 | 22:31 Редактор: Анисия Иванова
Безсилието на институциите: Години наред съсед гори боклуци в

Сигнализираха ни чрез платформата на Helpbook.info за недобросъвестни съседи в кв. "Симеоново", които редовно тровят със задушливи пушеци всички живущи наоколо.

Ето какво пише нашият потребител: "Всеки уикенд, но и в други дни през седмицата, в продължение на няколко години, съсед гори боклуци, от които се носи задушлива миризма и гъст дим. Обгазяването продължава по няколко часа - повече от 3 часа на едно палене.

Подавали сме сигнал на 112, не само ние, но и наши гости, но няма резултат. Обаждали сме се по телефон на Столичния инспекторат по време на обгазяването, в почивен ден, но и това не доведе до някакъв положителен резултат. Изпратихме писмо-жалба/сигнал до Столичния инспекторат, но засега нямаме нито входящ номер, че жалбата е получена, нито някакъв отговор за предприети действия за справяне с проблема.

Притеснени сме от безсилието на институциите.

Този процес - горене на боклуци, продължава от години, всеки уикенд, а понякога и в делнични дни. Задушливата миризма ни показва, че се горят всякакъв вид отпадъци - листа, трева, пластмаса и др. Тъй като живеещите в къщата, от която идва пушекът, не ползват кофа за боклук, предполагаме, че те изгарят всички отпадъци от домакинството си.

Прилагам видеозаписи от 10-и и от 16-и септември, както и няколко доста показателни снимки. Пушекът, който се вижда, е след 1 час горене, т.е. той не отслабва и не е при разпалване на барбекю, а умишлено се поддържа.

Молим ви да вземете необходимите мерки, тъй като е недопустимо да се горят отпадъци и боклуци в жилищен район", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook