Изясни се ролята на ДПС в управлението. Депутати с различна оценка на договореното с протестиращите

Тази агония не може да продължава дълго, заяви Корнелия Нинова

20.09.2023 | 13:40 Редактор: Елеонора Танева

Днес политическите страсти също изглеждат поуспокоени. Все пак различен прочит на събитията между протестиращи и управляващи имаха депутати в НС. 

"Вярвам на Денков, на министрите, които са били, че каквото е необходимо ще го подпишат и договорят и каквото е необходимо ще го свърши парламентът. В 10 часа снощи говорих с Денков да го питам какво иска от мен и всичко съм свършил", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви - кабинетът го уверил, че до обяд проблемът със зърнопроизводителите ще бъде решен. Той поздрави правителството, че се е стигнало до "разумни решения и от двете страни".

"Хаосът се задълбочава. Няма конкретни решения, има недоволство сред земеделците и опит да ги настройват едни срещу други. Тази агония не може да продължава дълго", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)