Борисов: Вярвам на Денков и министрите, от първия ден ги моля да преговарят

"Имат пълната ни подкрепа като парламентарна група, ако трябват законодателни промени”, каза лидерът на ГЕРБ

20.09.2023 | 11:00 Редактор: Михаела Димитрова
Борисов: Вярвам на Денков и министрите, от първия ден ги моля да преговарят

Първо искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят. Вчера го направиха, днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши, да го решим, но МС да доведе докрай преговорите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил", каза още Борисов.

"Запозна ме как вървят преговорите, имат пълната ни подкрепа като парламентарна група, ако трябват законодателни промени", добави Борисов, цитиран от БГНЕС.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR