Борисов: Учуден съм, че премиерът и министърът не се срещат с протестиращите

"Всеки ден да ме питате, няма да ви кажа", заяви лидерът на ГЕРБ на въпроса кой ще е кандидатът им за кмет на София

19.09.2023 | 09:44 Редактор: Искра Ангелова

Всеки ден да ме питате, няма да ви кажа. Така Бойко Борисов отговори на въпросите на журналисти кой ще бъде кандидатът за кмет на София от ГЕРБ.

Според бившия премиер в момента страната има проблеми, които очакват своето решение. Борисов бе категоричен, че когато дойде времето за представяне, то ще бъде направено в централата на партията.

"Когато решим, правим представяне в централата, ще го обявим", каза той, цитиран от "Фокус".

"ДПС на практика са в коалицията. В тези динамични събития ние - некоалицията, то вече започва да става смешно, защото по-реална коалиция няма как да има", коментира лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос дали ще бъде подписано коалиционно споразумение.

По повод протестите на зърнопроизводителите заяви, че изразява учудване, че властта още не е провела официална среща с протестиращите: "Има много бързи фактически действия, които да се направят, като се започне с контрола на това, което влиза в България. Трябва да се назначат 100, 200, 300 повече хора във фитосанитарния контрол. Учудвам се, че премиерът и министърът продължават да не се срещат, да не решават въпросът и той да ескалира."

"Иначе София е свикнала. С месеци стоеше затворен "Орлов мост", просто сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали", допълни още той.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа