Нинова за дрона край Тюленово: Можеше да се очаква, Тагарев да си ходи незабавно

"Пълна безотговорност и липсва на държава в този случай", каза още лидерът на БСП

18.09.2023 | 14:31 Редактор: Михаела Димитрова

"Тагарев да си ходи незабавно." Това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. По думите ѝ падането на дрона край Тюленово е заплаха за националната сигурност.

Тя определи случая като "Пълна безотговорност и липсва на държава в този случай."

"Не може от снощи до днес сутринта никой да не реагира. Всички видяхте и как се обезврежда това съоръжение с пушещ полицай и друг по потник, който гази във водата и пада по камъните, опипва с пръст да види дали мърда. Това е еманация на липсата на държава, отговорност и заплаха, в която Тагарев отправя в този момент", каза Нинова.

"Трябва да се притесняваме и трябва да се търсят преговори. Намираме се на няколкостотин километра от бойното поле. Можеше и да се очаква, че ще се случи такова нещо. Призоваваме да се прекратят военни действия от двете страни", добави Нинова, цитирана от "Фокус".

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа