Нинова: За изборите ще ви се усмихнат, ще ви лъжат, има ли някой осъден за корупция?

"Демографската криза ни е абсолютен приоритет", заяви лидерът на БСП

13.09.2023 | 16:16 Редактор: Искра Ангелова
Нинова: За изборите ще ви се усмихнат, ще ви лъжат, има ли някой осъден за корупция?

Абсолютно дежа вю, сигурно поне за 10-и път: преливане от пусто в празно, думи върху думи, "БСП са популисти", "социалната политика съсипва държавата и икономиката", едно и също. Затова да говорим със свършена работа и с факти: На този объркан младеж от ПП - Искрен Митев ще обърна внимание, че е забравил какво направи нашето общо правителство. Вместо да ме питаш мен, смятайки така, че ще уязвиш БСП, излез тук и защити най-добрата социална политика, правена от правителството на Кирил Петков, защото в него участваше БСП.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"Питам ви, уважаеми Мартин Димитров и Искрен Митев, как може едновременно в най-голямата криза в света - следковидна, военна, икономическа и енергийна едновременно, да си на първо място по индустриално производство в Европа, каквото направихме ние - правителството на Кирил Петков, в което участвахме. Т.е. имаше развита икономика", посочи Нинова и добави: "И в същото време - безплатни детски градини и ясли, благодарение на БСП. Безплатни учебници за деца, благодарение на БСП.  Данъчни облекчения за млади семейства, които имат деца, благодарение на БСП. Социална подкрепа за работещите и работещите бедни с увеличение на ваучерите за храна. Подкрепа на хората с увреждания. 20 млрд. лв. социална политика и реализирана програма".

Нинова се обърна към българските граждани по повод предстоящите избори, подчертавайки, че много политици ще отидат при тях: "Ще ви се усмихват, ще ви лъжат, ще ви обещават светло бъдеще. Съдете за  хората по свършеното, а не по обещанието".

Тя цитира Мартин Димитров, че сме имали по-важни задачи от демографския срив, по-важни задачи  от грижата за  младите хора. "Съдебна реформа - да, много важна задача. И докъде я докарахте, уважаеми управляващи? До изчистване, до изпиране на Бойко Борисов, която ви беше единствената цел на съдебната реформа. До закриване на "Чекмеджегейт" и "Барселонагейт" - това ви е единствения резултат от съдебната реформа. Има ли някой осъден по високите етажи на властта за корупция? Няма. Има ли придвижено знаково дело напред? Няма Е, това ли ви е съдебната реформа?", реагира Корнелия Нинова.

Тя се обърна към ДБ, които по думите ѝ живеят, имайки 2 жизненоважни цели, заради които живеят - антикомунизмът и съдебната реформа: "Антикомунизмът е архаизъм. И сега -  съдебната реформа. Докъде я докарахте? До препирането на Борисов, за което си признавате в онези записи".

Нинова продължи още по-категорично: "И ще ми кажете, че това е по-важно от спасяването на българския народ от демографската  смърт? И ще ми казвате, че това е по-важно от това да освободим младите хора до 26 години от плащане на данък, за да могат  да си вземат живота в ръце на първото работно място? Е, не е по-важно! Не са по-важни задкулисието, паралелната държава, кражбите и битката ви за постове в момента. Защото, днес сте свели целия политически живот на България до това - кой ще овладее главния секретар на МВР, кой ще овладее службите, кого ще  сложите на ДАНС, как ще си разпределите ръководството на КПКОНПИ. На колко ще го разделите - за да има за всяка част от сглобката ръководен пост в КПКОНПИ. Това ви е смисълът на политическия живот в момента", посочи лидерът на БСП.

Тя заключи с категоричното изявление: "И ще излизате тук да говорите, че понеже ние се борим от години за демография, за млади хора, за деца - и го доказахме в управлението на Кирил Петков, че можем и работа да вършим, ще ми кажете, че всичко това не струва. Погледнете си редовете - няма нито един от ръководството на ПП-ДБ, Къде е Борисов? В  някоя стаичка или манастир прави поредната сглобка. Е, няма да ви позволим, заради усилията ни, заради това, което сме показали - днес да се нахвърляте така на БСП и да се гаврите с изконни наши ценности, и с истински национални приоритети, които могат да ни обединят - демографската смърт на България и бъдещето на младите хора".

Снимка: Пресцентър на БСП