Д-р Антон Койчев за протеста на "Шейново": Защо не се възмутиха толкова при разменените бебета

По думите на медицинте причината за недоволството е безпринципността в държавата

12.09.2023 | 19:07 Редактор: Искра Ангелова

Втори ден продължават протестите на служителите в столичната АГ болница "Шейново". Недоволството е провокирано след като Столичният общински съвет не назначи за директор единственият кандидат, явил се и спечелил конкурса - д-р Румен Велев, и поиска до провеждане на следващия конкурс, на поста да застане временно изпълняващ длъжността директор в лицето на д-р Таня Андреева, която не се е явявала на конкурса.

По думите им причина за недоволството е безпринципността в държавата.

"Болницата е общинска и принципалът е Столичната община. Тук въпросът ни е принципалът има ли принципи и какви са тези принципи, след като при спазени процедури, в един момент има подмяна на директорски места", попита д-р Йончев.

"Аз подкрепям принципа, подкрепям да се спази резултата от конкурса, да бъде уважен", коментира анестезиологът д-р Якимов.

Д-р Румен Велев е единственият кандидат, който се явява на конкурса за директор на болница "Шейново" и го печели, но от СОС не го назначават. Вместо него слагат временно изпълняващ длъжността бившият здравен министър д-р Таня Андреева. Тя не е кандидатствала за поста, но е подала документи за член на борда на директорите.

"Работя тук от близо 9 години, за тези години съм я виждала 4 пъти. В България не се назначават можещите, а удобните. Медиците се чувстваме емигранти в собствената си държава", възмути се лаборантът Миглена Тонева.

"Напълно незаслужено този човек бива прецакан от Столичната община", категоричен е анестезиологът д-р Кумански.

"Наистина се учудвам защо колегите не се развълнуваха толкова много, когато бяха разменени двете бебета и болницата сега ще има съдебни дела, и ще загубят толкова много пари", лаконичен бе председателят на Здравната комисия на СОС - д-р Антон Койчев.

Вписването на д-р Таня Андреева за временно изпълняващ длъжността сега е спряно, след подадена жалба от страна на д-р Велев към областния управител на София, който определя решението на СОС за неправомерно. Сега е върнато за ново гласуване в четвъртък.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
1 rate up comment rate down comment 0
botta
преди 7 месеца
ей фа6ист ти ли ще казваш как да мислят и какво да правят лекарите в Шейново Сигнализирай за неуместен коментар