Служители на "Шейново" излязоха на протест, искат нова процедура за избор на директор

Според персонала тя е опорочена

11.09.2023 | 19:28 Редактор: Вяра Димова

В продължение на една седмица от болница "Шейново" ще протестират символично. Настояват за законна и открита процедура за избора на изпълнителен директор на лечебното заведение.

Според персонала процедурата по избор на директор е опорочена. Оказва се, че д-р Румен Велев печели конкурс като единствен кандидат, но на негово място е назначен човек, който дори не се е  явил.

В прессъобщение от болницата посочват, че д-р Велев е получил "оценка, позволяваща му да бъде избран и да изпълнява тази длъжност", но Столичният общински съвет "взeма решение за отстраняването му от длъжността и посочва д-р Таня Андреева", която не се е явявала на конкурса, да заеме поста. 

"Има заменка в документите за национален консултант по АГ, т.е. д-р Велев беше национален консултант и в момента, както е заменен като директор на болницата, така е заменен и в листата на националния консултант, отново с д-р Андреева. Това не прилича ли на политическа заменка? Очаквам д-р Велев да бъде възстановен на директорския пост", настояха протестиращи.