Медици от "Шейново" в подкрепа на д-р Велев: Има подмяна на директорския пост

Д-р Таня Андреева не е назначена за временно изпълняващ длъжността директор на болницата

12.09.2023 | 13:59 Редактор: Вяра Димова

Втори ден продължават протестите на служителите в АГ болница "Шейново". Те категорично застават срещу отстраняването на д-р Румен Велев от поста директор на лечебното заведение.

Причината за недоволството е, че единственият кандидат в конкурса, който го е и спечелил-  д-р Румен Велев, не е назначен на поста с решение на Столичния общински съвет. 

Екипът ни разговаря с председателя на Здравната комисия от Столичния общински съвет, който заяви, че е изцяло в правомощията на СОС да вземе решение, независимо, че единственият кандидат, който се е явил на конкурса и го е спечелил, да не го назначи. А мотивите са медицинският одит след случая с разменените бебета в края на миналата година и редица други сигнали срещу управлението на д-р Велев.

Медиците, които го подкрепиха, заявиха, че виждат политически натиск.

"Подкрепям резултатът от конкурса да бъде уважен", каза един от медиците. "Какви са тези принципи, след като при спазени процедури има подмяна на директорски места?", попита друг протестиращ.

Към този момент д-р Таня Андреева не е назначена за временно изпълняващ длъжността директор на болницата, тъй като д-р Румен Велев е подал жалба към Областния управител на София, който е определил решението на СОС като неправомерно.

За четвъртък е насрочена сесията на СОС, на която ще се гласува дали и кой да заеме поста на директор на болницата.