"Майчин дом" отговори на обвиненията за доходите на директора на болницата

Директори на клиники, акушери и пациенти изразиха своето възмущение от твърденията

12.09.2023 | 17:36 Редактор: Михаела Кирилова

Днес 12.09.2023г, на брифинг в АГ "Майчин дом" директори на клиники, акушери и пациенти изразиха своето възмущение от твърденията, които се разпространяват в публичното пространство по адрес на болницата и ръководството ѝ. Директорите на водещи клиники в болницата опровергаха изнесената информация относно разпределянето на средствата и доходите на изпълнителния директор.

"Допълнителното материално стимулиране не зависи от изпълнителния директор на болницата. Тези средства се разпределят, съгласно вътрешно споразумение между екипа на клиниката, в който участват ръководителят на клиниката, лекари и акушери", заяви началникът отделение "Висока рискова бременност" д-р Дяволов.

По отношение на доходите на изпълнителния директор от икономическия отдел на болницата оповестиха, че в изнесените данни от протокола на Медицински надзор има допусната техническа грешка. Съгласно указанията от МД за 2020г., 2021г., 2022г. и първото  полугодие на 2023г. доходите на изпълнителния директор на АГ Майчин дом са 748 317 лв., което е 3 пъти по-малко от тиражираната информация.

Опроверга се и твърдението, че роботизираната система, с която разполага "Майчин дом" е достъпна само за проф. Костов.

"Работата с робота Да Винчи" е сложен процес, който изисква обучение и сертифициране на колегите, които могат да работят с него. Фирмата производител контролира операциите и резултата от тях. Това е причината не всеки да може да оперира с него", сподели началникът на Трета гинекологична клиника д-р Елиан Рачев. 

Снимка: Майчин дом


1
0 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 7 месеца
Е,иска го този пост! На всяка цена! Затова използва всякакви средства, за да се докопа до него. Не е ли ясно? А доктора? Той трябва да се защитава.Защо? За какво? Сигнализирай за неуместен коментар