"Некадърни, самовлюбени. Да се махат веднага": Слави Трифонов иска оставка на правителството

Увеличаването на цените на тока и на бензина ще доведат до увеличаването на цените на всичко, коментира лидерът на ИТН

09.09.2023 | 13:17 Редактор: Елеонора Танева

Оставка на кабинета поиска лидерът на "Има такъв народ". Във Facebook профила си Слави Трифонов окачестви управляващите с редица епитети. Определи ги като "некадърни, неморални и нагли".

Според Трифонов, с последните решения на кабинета ще се стигне до увеличение на цените за тока и на бензина. И това ще изкара хората на улиците. Той призова управляващите "веднага да се махнат и никога да не се докосват до власт".

"Проблемът ще дойде от там, че те са некадърни, самовлюбени и се мислят за голяма работа. Така изглежда глупостта. А когато глупави хора управляват държавата, резултатите винаги са трагични. Либерализацията на цените за тока за обикновения потребител неминуемо ще доведе до огромно увеличение на цените за ток за всички. Проблемите, които вече създадоха на "Нефтохим" и трудностите пред руския петрол, които вече създадоха неминуемо ще доведат до увеличаване на цените на бензина. А увеличаването на цените на тока и на бензина ще доведат до увеличаването на цените на всичко. И тогава вече ще има проблем. Когато имах възможност, ги спрях. Не само не съм променил мнението си, а съм абсолютно сигурен, че тези хора, които в момента управляват държавата, трябва веднага да се махнат и никога да не се докосват до власт, защото проблемът са те. Всъщност, те са голям проблем. Оставка!", написа Слави Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)