fallback

В деня на траур: Продължава разчистването в община Царево, създават експертна комисия

Четирима души изгубиха живота си

08.09.2023 | 07:01 Автор: Вяра Димова

Ден на национален траур в памет на жертвите на община Царево. Четирима души загубиха живота си при наводненията на 5 септември - двама мъже и две жени. Три дни след потопа животът в засегнатите селища постепенно се възстановява. Продължава разчистването на кал и наноси.

Падналият мост между Царево и Ахтопол се очаква да бъде доразрушен, а на негово място да бъде поставен понтонен мост, който да поеме трафика. 

Очаква се да бъде създадена и междуведомствена експертна комисия, която да провери състоянието на инфраструктурата и на причините за бедствието по Южното Черноморие. Неин председател ще бъде заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

В тридневен срок от издаването на заповедта съответните министри, ръководителите на ведомствата, областният управител на област Бургас и кметовете на засегнатите общини, трябва да уведомят министър-председателя и председателя на комисията за своите представители. В тридневен срок от изтичането на този срок ще се проведе нейното първо заседание.

Кабинетът отпусна над 63 милиона лева за преодоляване на щети, нанесени при бедствени ситуации.

fallback
Още от България
fallback