Акад. Денков: Не влизайте в морето, не пийте вода от чешмите, трябват доброволци

Няма блокирани хора, евакуирани са над 100 души

05.09.2023 | 19:29 Редактор: Елеонора Танева

Официалната информация до момента е за трима липсващи човека - две жени и един мъж, и за двама загинали - мъж и жена. Това съобщи премиерът акад. Николай Денков. Той уточни, че не се знае дали загиналите не са част от изчезналите във водите.

"Имаше информация за деца, които се чувстват застрашени, в безопасност са, наводнени са приземните етажи на хотела. Няма блокирани хора. Спряно е електричеството, тъй като има опасност от токови удари, без да се отводнени сградите", заяви премиерът акад. Николай Денков.

Той цитира НИМХ за очаквано спиране на валежите. Но през следващите часове водата ще се оттича, а теренът е сложен и ще отнеме време.

"Следващите 48 часа никой да не влиза в морето - изключително замърсено, бурно и опасно е. Би създал риск за себе си и за други хора, които биха тръгнали да го спасяват. Замърсена е водата във водопреносната мрежа. Може да с използва само за битови нужди. Очакваме доброволци, задължението е всички те да минат през щаба в Царево, за да се знае кой къде би бил най-полезен и да не се създава хаос", призова министър-председателят.

Той беше категоричен, че институциите са реагирали при първата възможност. До 1512 лв. еднократно може да бъде получена като първа помощ, както и електроуреди до 2500 лв.

Евакуирани са повече от 100 човека, стана ясно след заседанието на щаба. Стана ясно още, че телата на двамата отнесени на мост в района на наводненията още не са извадени от морето.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Филибелия
преди 8 месеца
Еее, аз така исках, точно сега да вляза да поплувам, но Денкаов не дава! Ц ц ц ц...Абе, тоя ***, кой го намери?! Сигнализирай за неуместен коментар