Румен Радев в Димитровград: Градът е емблема на цяла епоха

Държавният глава присъства на празника по повод 76 години от създаването му

02.09.2023 | 22:06 Редактор: Вяра Димова
Румен Радев в Димитровград: Градът е емблема на цяла епоха

"Да строиш е призвание, но да градиш с мисъл за околните и да посветиш своя труд на бъдещите поколения, е истински достойно и благородно. Именно такива са били окрилените младежи преди 76 години, които с воля и ентусиазъм са се изправили срещу сурови предизвикателства, за да построят Димитровград", каза президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Димитровград по повод празника на града, който отбелязва 76 години от създаването си.

"Със своята архитектура и благоустройство, с материалните и духовните символи Димитровград остава емблема на цяла епоха и уникалната история на нашия град се превърна в богатство, което привлича все по-голям интерес не само в България", допълни държавният глава.

Държавният глава посочи още, че днес, когато има опити да се зачеркват традиции, утвърждавани с поколения, обществото ни трябва да си спомни за самоотвержения пример на онези, които с доброволен труд съградиха Димитровград и цяла България.

Преди тържествената програма президентът Румен Радев проведе среща с кмета на общината Иво Димов, на която обсъдиха възможностите за развитието на града, проектите на местната власт и перспективите за благоустройство. На площад "България" държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие строя на военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Снимка: Прессекретариат на президента