Панчугов: Има усещането, че едните управляват, а другите стоят отстрани

"Всеки дребен спор би могъл да се превърне в криза, която да сложи край на това управление, каза политологът

29.08.2023 | 22:00 Редактор: Михаела Димитрова
Панчугов: Има усещането, че едните управляват, а другите стоят отстрани

"Продължава да стои усещането, че едните управляват, а другите стоят отстрани, подкрепяйки нещата, които им харесват. Всеки дребен спор би могъл да се превърне в криза, която да сложи край на това управление." Това каза политологът Христо Панчугов, преподавател в НБУ.

По думите му, или има обща основа за управление, или някаква мимикрия, която не носи особени ползи. Партиите в управлението трябва да започнат да говорят не за компромиси, а за общи решения, добави политологът. "Правителството не успява да намери кадрите, които са приемливи за другия коалиционен партньор", посочи Панчугов.

"Крайно време да се сложи край на разговора през медиите. За пореден път в извор на напрежение се превръщат кадрови промени, вместо да се води по-смисленият разговор дали е необходима реформа на даден вид структури", посочи Христо Панчугов относно разменените остри реплики между лидерите на ГЕРБ и ПП.

"Напрежението се дължи и на необходимостта на Кирил Петков да се разграничи от президента Радев, което той прави по нормалния за него нескопосан начин. Това не е детска картина, нито театър, нито ще свърши работа, нито изглежда толкова мъжкарски, колкото си го представя г-н Петков", коментира още политологът, цитиран от БНР.

"В момента се случва политически пиар преди всичко друго, който има за цел да пази политическата подкрепа за едната или другата формация", отбеляза още той.

Снимка: БГНЕС