Петков към Борисов: Може да ми вдигне телефона, ако иска да си говорим

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" се надява комуникацията да продължи през септември

27.08.2023 | 17:12 Редактор: Михаела Димитрова

Кирил Петков с остра реакция по повод отправените вчера от Бойко Борисов критики към управлението на страната и подмяната на кадри в държавни институции. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" призова лидера на ГЕРБ да не комуникира с него чрез медиите, и изрази надежда в първите дни на септември комуникацията между тях да продължи.

"Искам да кажа на г-н Борисов, първо - ако иска да си говорим, може да ми вдигне телефона, а не през медиите, говори някакви неща, без да се чуваме. Второто - миналия път, когато редовното правителство падна, бе заради поръчките за оправянето на пътищата". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Искахме да са прозрачни, парите да отиват в реално строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен начин, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите икономически интереси, които свалиха предишното правителство, ще почнат да клатят сегашното, допълни Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези приоритети и се надява, че всички, които подкрепят това правителство, ще са стабилни.

Снимка: БГНЕС