Горещ край на работната седмица с температури около 39-40 градуса

Нова гореща вълна се очаква от 27 август

25.08.2023 | 07:18 Редактор: Михаела Кирилова

Днешният ден ще започне с минимални температури от 19 до 25 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините ще има разкъсана облачност, с възможни превалявания в Пирин и Родопите. Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорост до 20 км/час. Максималните температури ще са от 35 до 39 градуса. В района около Русе и в Сандански до 39-40 градуса.

Над морето облачността ще бъде разкъсана следобед, главно по северното крайбрежие, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде от североизток до умерен, постепенно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие ще бъде малко по-силно с височина на вълните до 2 метра, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност в следобедните часове, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 30 км/час. Максимални температури над 2500 м височина - около 14 градуса, а на 1500 м височина от 22 градуса. 

В събота очакваме слабо да се понижат температурите. Разкъсани облаци се очакват над централните и източни части от страната. Нова гореща вълна се очаква от 27 август.

В понеделник ще бъде горещо. Ще превали в Рила и Пирин. Във вторник ще продължава да бъде горещо и ветровито. Бързо от запад на изток ще преминат облачни вълни, без валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR