Акад. Денков: Внесено е искането за освобождаване на главния секретар на МВР

Правителството започва подготовката за организация на местните избори

23.08.2023 | 11:30 Редактор: Вяра Димова

Кабинетът започва подготовката за организация на изборите за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 29 октомври т.г. Правителството разпредели задачите и отговорностите между министерствата, свързани с провеждането на местния вот - на вътрешните работи, на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на правосъдието и на електронното управление.

През следващите два месеца всяко от посочените ведомства трябва да извърши специфични дейности, съгласувани с Централната избирателна комисия.

"Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици, и осигуряването на безопасността по пътищата, МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок. Затова е важно екипът в МВР да работи в синхрон", коментира министър-председателят акад. Николай Денков.

Той съобщи, че в съответствие с устройствения правилник на Министерския съвет, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е изпратил до президента мотивирано предложение да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР. След приключване на съгласувателната процедура темата ще бъде включена в дневния ред на заседание на правителството, което ще вземе съответното решение.

"Считам, че главният комисар е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности на МВР. Надявам се, че президентът ще прояви разбиране при вземането на крайното решение относно искането за освобождаването на главния секретар", заяви вътрешният министър. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
до кога
преди 8 месеца
Подмяната продължава с пълна сила! Според утвърдения график и "изтеклите записи"! Цялата държавна администрация ще бъде овладяна от една ПродАЖНА ПАРТИЯ, която според онези записи има 7-8 % подкрепа! Сигнализирай за неуместен коментар