Огънят в Овчарово изгори къща и селскостопански постройки, пожарът вероятно е от немарливост

Цяла вечер екипи на пожарната ще охраняват

19.08.2023 | 21:50 Редактор: Елеонора Танева
Огънят в Овчарово изгори къща и селскостопански постройки, пожарът вероятно е от немарливост

Къща изгоря в харманлийското село Овчарово, където бушува пожар. Изгорели са и няколко селскостопански постройки. Димитринка първо е усетила пушек, след това излязла на двора и видяла пламъци да обграждат къщата ѝ и съседните имоти.

Пожарникарите са се отзовали много бързо. Сградите не са засегнали, изгорели са само дворните места. Две пожарни гасят пожара, няма пострадали хора.  

До изгорялата къща няма достъп, пристигнали са и стопаните ѝ. Къщата е необитаема, има собственици, които в момента не живеят в нея, уточнява БНР.

В Овчарово гасят няколко екипа огнеборци, има и доброволци.

Пожарът в село Овчарово е вероятно поради немарливост или човешка грешка. Причините тепърва ще се изясняват.

"Пожарът вече е локализиран. Цяла вечер ще останат екипи на пожарната да охраняват самия пожар. Най-трудното беше, че много от къщите бяха необитаеми, с висока растителност, непочистена, много силен вятър", посочи директорът на местната пожарна Слави Спасов.

В Хасковска област е обявено опасно време за възникване на пожари. Забранени са също паленето на огън на открито и обработването на пасища.

Друг пожар в землището на село Коларово се разраства по посока на село Оряхово, няма опасност за населението, уверяват от областната администрация в Хасково.

Снимка, архив: БГНЕС