Пожар стигна дворове в харманлийското село Овчарово, тежка е обстановката и в Свиленградско

Затвориха пътя Младиново - Пъстрогор заради задимяване

19.08.2023 | 20:20 Редактор: Елеонора Танева
Пожар стигна дворове в харманлийското село Овчарово, тежка е обстановката и в Свиленградско

Два големи пожара избухнаха в Хасковска област този следобед. След пламъците в община Свиленград, към 17:30 часа пожар избухна и в община Харманли. Пламъци бушуват край село Коларово по посока село Оряхово. Там горят сухи треви. Опасност за населението няма.

Тежка е ситуацията в харманлийското село Овчарово, където огнени езици вилнеят в дворове на къщи, въпреки че домовете на хората не са засегнати към 18 часа. От областна администрация Хасково уточняват, че няма данни за пострадали хора.

Продължава да се усложнява обстановката с пожара между свиленградските села Младиново и Пъстрогор. Силният вятър там не позволява да се овладее ситуацията. Хасковските огнеборци чакат одкрепление. От пожарната затвориха пътя Младиново - Пъстрогор заради силното задимяване, информира БНР. 

Предполага се, че пожарът е лумнал днес на обяд заради почистване на пасище в землището на Младиново. Пожарът е на няколко километра от селото.     

Работата на спасителните екипи е изключително затруднена, защото теренът е много тежък - пресечен с дълбоки дерета и техниката не може да бъде използвана пълноценно.

Снимка: БГНЕС