Шишков: Критиките към АПИ са неоснователни, да се притесняват партньорите на ПП-ДБ

Според Гълъб Донев редовното правителство иска да отвлече вниманието на хората от по-важните теми

03.08.2023 | 18:35 Редактор: Михаела Димитрова

Остра критика към последния служебен кабинет отправи министър-председателят академик Николай Денков и съобщи за нарушения в почти всички министерства. На пресконференция заедно с петима министри, премиерът очерта "наследството", което са получили от предишната власт. 

"Критиките към АПИ по време на служебното правителство са неоснователни, защото не ощетяват държавата, а проблемите са казани от бившия регионален министър на наследника му при предаването на властта", твърди Иван Шишков.

"Това, което е направила АПИ, не е завършила търговете и конкурсите. Правото е на сегашния министър да ги приеме или откаже. Обратното можеше да се случи, ако ги бяхме финализирали", каза още арх. Шишков.

Бившият служебен министър не се притеснява и ако се стигне до дела в съда.

"Ако някой трябва да се притеснява, са коалиционните партньори на "Продължаваме промяната - Демократична България". Те трябва да се притесняват, както и самото правителство, защото е в капана на коалиционния си партньор", допълни Шишков.

"Редовното правителство иска да отвлече вниманието на хората от по-важните теми", коментира на свой ред бившият премиер Гълъб Донев.

"Смешен плач, бих нарекъл всичкото това нещо. Направете си само една равносметка - какво направи редовното правителство за тези два месеца. Похвалиха се с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство и това са законопроектите, които са внесени", каза още бившият служебен премиер.

Според Донев не трябва да се премахва статута на служебното правителство, защото то е вадило България от кризите.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Коце
преди 8 месеца
хахахах, те ДБ сега мислят какво да кажат Сигнализирай за неуместен коментар