Лекарят, приел Дебора: Не съм виждал направени с такова зверство рани

Екипът от болницата е шил разрезите три часа

01.08.2023 | 17:04 Редактор: Михаела Кирилова
Лекарят, приел Дебора: Не съм виждал направени с такова зверство рани

"Това дете няма да се оправи цял живот като си погледне белезите", каза д-р Стоян Петров, приел първи след инцидента 18-годишното момиче, което беше обезобразено в Стара Загора. Той посочи, че при приема тя е била дезориентирана в шоково състояние. 

"Не беше много адекватна, но каза, че нападателят е бил с маска", разказа медикът. 

Според д-р Петров извършителят първоначално е ударил пострадалата по главата.

"Тя е изпаднала в комоцио, след което той се е гаврил, защото един човек, който се отбранява - ще рита", поясни медикът. 

Нападателят е направил прецизно рани с еднаква дълбочина, от която може да се предполага, че наистина е било с макетно ножче.

"Колкото го е заложил на дълбочина, на такава дълбочина да реже", посочи д-р Петров и допълни, че, след като се е съвзела, пострадалата е била вече с раните, а половината ѝ глава е била обръсната. Според лекаря състоянието на пациентката не е било животозастрашаващо. 

"Раните бяха една до друга, успоредно. Имаше най-много две, три по-повърхностни, а останалите бяха дълбоки", обясни той и категорично отхвърли версията за самонараняване.

Лекарят уточни, че не може да каже точно колко шева е направил, но са били около 20 рани, достатъчно дълги и да поемат 20 конеца.

"Но ние не броим конци. Виждал съм рани, но с такова зверство направени - не съм. И не искам да си спомням, грозна работа", каза д-р Петров.

Екипът в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" е шил раните минимум три часа. Пострадалата не е загубила много кръв, предаде БТА.

"Като е изпаднала в шоково състояние, няма такова голямо напрежение на кръвоносните съдове и периферните ѝ не кървяха много", обясни още д-р Петров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR