ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ единодушни: 24 май трябва да е национален празник

Партиите внесоха проекта си за промени в Конституцията

28.07.2023 | 16:55 Редактор: Михаела Кирилова
ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ единодушни: 24 май трябва да е национален празник

Беше внесен законопроект подписан от 166 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, с което се гарантира във висока степен мнозинството за прокарването на идеи за промени в Конституцията". Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Чрез идеите се осъществява съдебната реформа, ВСС се разделя на две - съдийски и прокурорски съвет. Намаляват се и правомощията на главния прокурор", каза още Иванов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков уточни, че е имало обединение за това националният ни празник да е 24 май с ГЕРБ и ДПС. 

"България е дала огромно богатство на Европа в сферата на културата, писмеността у знанието. Само през образования, знание, писменост и култура България може да бъде една напредничава държава в ЕС", каза Петков.

"Ние предлагаме при служебните кабинети президентът да си избере кандидата за министър-председател от председателя на НС, шефът на БНБ или шефът на ВКС", това заяви и Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ, предаде БГНЕС.

Надежда Йорданова от ДБ благодари и на ГЕРБ-СДС за засилване на функциите на Инспектората на съдебната власт.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
УжасТ
преди 8 месеца
Тълпа от неграмотни и нечленоразделни, някои от които трудно конструират 2 изречения в текст, "решили" 24-ти май да бъде национален празник. Точно Кирил Петков си позволява да говори за "култура"?И всичко това, защото някой ги накарал да отменят 3-ти март, понеже на този някой българска държава не му трябва.Скоро ще предложат Санстефанск договор да бъде прекратен и да се върнем в Османската империя, обяснявайки, че по-добре да се затрием, отколкото да признаем кой ни е освободил. Сигнализирай за неуместен коментар