ДПС ще участва във внасянето на законопроекта за промени в Конституцията

Партията на Мустафа Карадайъ започва да номинира кандидати за местните избори

28.07.2023 | 14:30 Редактор: Юлиан Христов
ДПС ще участва във внасянето на законопроекта за промени в Конституцията

Ще участваме във внасянето на предложения за промени в Конституцията, заяви на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията.

Той напомни, че ДПС винаги е казвало, че сериозни реформи в съдебната власт не могат да се случат без промени в основния закон.

"Това, което категорично мога да заявя към настоящия момент, е, че имаме уверението, че ПГ на ГЕРБ-СДС, ПГ на ПП-ДБ и ПГ на ДПС ще се разпишат под предложенията, които да се внесат в деловодството на Народното събрание за промени в Конституцията", подчерта Карадайъ.

От днес стартираме процедурите за номинации за кандидатите ДПС за местните избори, каза още Карадайъ. Той посочи, че Движението е направило и анализ на актуалната политическа обстановка по места. 

"Приехме критерии за номиниране на кандидати за кметове на кметства, на райони, общини и за общински съветници", добави Карадайъ, цитиран от БТА. По думите му ще започне и обсъждане за това кого да подкрепи ДПС за местата, на които няма да издигне кандидати.

В отговор на въпрос как ще коментира думите на бившия депутат и природозащитник Александър Дунчев, че "на тъмно" е прокарана промяна за предоставянето на дърва за огрев като схема за корупция и безконтролна сеч, Карадайъ отговори: "Участвам в събиране на дърва за огрев откакто се помня. Какво означава "безконтролно", не знам. Имаше едни текстове, които бяха приети набързо от някои, бих казал, лобисти, които не отчитат реалния живот на хората, а си правят свои теми да ги прокарат като текстове в закони", каза още той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Как не?
преди 8 месеца
Естествено, че ще участва. Нали е част от НЕкоалицията. Сигнализирай за неуместен коментар