12 часа в капана на БДЖ: Чакане за връзка със закъснял влак, друг - дерайлирал

Въпреки закъсненията някои остават с топли чувства към българските железници

27.07.2023 | 19:21 Редактор: Михаела Димитрова

Пътници на БДЖ обвиняват климатичните промени за закъсненията в родните железници, след като нощният бърз влак от Варна за София пропътува разстоянието за 13 часа. 

Всички сме свикнали със закъсненията в българските железници, но за пътуващите между Варна и София тази нощ обичайното закъснение от няколко минути се е превърнало в 4 часово забавяне. И така се оказва, че вместо в 6:40 сутринта, влакът пристигна в 10:30.

От "Държавните железници" обясниха: Натрупаното закъснение на нощния влак от Варна за София се дължи първо на престой за изчакване на връзка с влак за пътници от Добрич в гара Повеляново, който е пътувал със закъснение. По тази причина от гара Повеляново, влакът е заминал с 95 минути закъснение.

Оказва се обаче, че това не е единствената пречка пред композицията. Заради дерайлирал товарен влак, експресът е пренасочен през Провадия-Каспичан-Шумен-Смядово, което е забавило композицията с още 2 часа.

Редовен пътник с българските железници си обяснява причините за честите закъснения така: "При 38-40 градуса линиите се разширяват. Няма България, няма Франция, няма никоя друга държава. Това е глобално затопляне. Това не е вина на БДЖ, това е вина на климатичните условия", коментира мъж.

Други пътници признават, че често се случва и техните влакове да закъсняват, но забавянето на влака от Варна им се струва прекалено.

Въпреки всичко някои остават с топли чувства към българските железници.

"По принцип обичам българското БДЖ, по-удобно ми е от автобусите, можеш да станеш, да се разстъпиш. Просто ми е удобно и приятно", сподели пътуващ.

Повече вижте в репортажа на Мартин Керефейски. 


1
2 rate up comment rate down comment 0
мафия
преди 9 месеца
БДЖ - компания за екстремни изживявания! Сигнализирай за неуместен коментар