ГЕРБ-СДС коментира предложенията на ПП-ДБ за промени в Конституцията

"Ясно сме декларирали готовността си за участие в общ проект", заявяват от партията

23.07.2023 | 16:45 Редактор: Вяра Димова
ГЕРБ-СДС коментира предложенията на ПП-ДБ за промени в Конституцията

ГЕРБ-СДС разпространи позиция по повод предложенията на "Продължаваме промяната - Демократична България" за промени в Конституцията, които коалицията изложи по-рано днес, разработени съвместно с "Правосъдие за всеки". 

Първата политическа сила заявява следното: 

"Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ - СДС ясно е декларирала готовността си за участие в общ проект за промяна на Конституцията, заедно с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ДПС. Консултациите между политическите сили започнаха при формирането на 49-ото Народно събрание и логично ще завършат с общ проект за изменение на основния закон. 

ПГ на ГЕРБ - СДС участва в общите законодателни инициативи и гарантира 69 гласа за необходимото мнозинство за приемането на промените в българската Конституция, които са получили одобрението на трите парламентарни групи", коментират още от ГЕРБ - СДС, цитирани от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 9 месеца
Първо си коригирайте речниците, богати колкото на селски каруцар! НЕ смейте да осквернявате 3-ти март и си махнете гнусните ръце от Конституцията! Сигнализирай за неуместен коментар