Части на София остават временно без топла вода заради планови ремонти

Ще бъде спряно подаването на природен газ към ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" 

22.07.2023 | 11:39 Редактор: Вяра Димова
Части на София остават временно без топла вода заради планови ремонти

"Топлофикация София" уведомява своите клиенти, че поради извършване на планови ремонтни дейности на "Булгартрансгаз" ЕАД по преносен газопровод - Север DN 700 в участъка ЛК "Горни Богров" - ОС "Нови Искър" в периода 8-10.08.2023 г. временно ще бъде спряно подаването на природен газ към ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" и преустановено топлоподаването към клиентите, захранвани от трите топлоцентрали.

В периода, за който ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" ще бъдат без газоподаване, ще се извършат належащи ремонтни дейности на участъци от топлопреносната мрежа. Веднага след възстановяване на газоподаването към ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" централите ще бъдат въведени в експлоатация, а услугата поетапно възстановена.

По същото време на разпределителен газопровод, захранващ ТЕЦ "София" ще бъде направен периодичен технически преглед с изпитване на якост и плътност в присъствието на инспектор от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Такова изпитване бе направено през 2021 г. и на газопровода, захранващ ТЕЦ "София Изток". Поради спецификата на действията централата ще бъде въведена в експлоатация на 11.08.2023 г., след което в рамките на деня ще бъде възстановено и топлоподаването към клиентите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)