"Дано не се налага 10 пъти да се пренарежда": Сагата с жълтите павета продължава

Рано сутринта започна пренареждането на жълтите павета по бул. "Цар Освободител"

16.07.2023 | 13:52 Редактор: Михаела Димитрова

Рано сутринта започна пренареждането на жълтите павета по бул. "Цар Освободител". Това е поредният ремонт на участъка пред Народното събрание. Краят на ремонта се предвижда през средата на септември.

Паркирането и престоят на автомобили в този участък е забранен. От Столична община обявиха, че разходите по ремонтната дейност ще бъдат покрити от фирмата изпълните. В момента движението в този участък е нормално, няма задръстване. 

Сагата с жълтите павета в центъра на столицата продължа и отново за сметка на гражданите.

"Аз карам кола тук в района и общо взето се получава по-голямо задръстване като е затворен булеварда", сподели Димитър.

"Със сигурност създава затруднения, но понеже не минавам често в този район, не ми прави много впечатление", каза Гергана.

 Алтернативните маршрути, които шофьорите могат да използвах са през бул. "Васил Левски" в посока бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Дондуков", бул. "Сливница" и ул. "Оборище". А за повторното пренареждане на паветата софиянци смятат, че трябва да има по-голям контрол.

"Явно не е имало контрол при предишното нареждане или пък не е изяснена технологията, дано сега не се налага по 10 пъти да се пренарежда", каза още Димитър.

От Столична община се надяват пренареждането да приключи до 15 септември и уточниха, че участъкът, който ще се пренарежда е 2000 кв. м. 

От понеделник започва ремонта и на улица "Народно хоро" в кв. "Овча купел". А от Столична община информираха, че до края на летния сезон всички ремонтни дейности в столицата трябва да приключат. 

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: БГНЕС