Един дрогиран, втори шофира с чужда книжка... Ето как протича акцията на пътя Русе - Велико Търново

Униформените установиха водач, употребил наркотици, друг - с неиздрядни документи

13.07.2023 | 14:11 Редактор: Вяра Димова

Специализирана акция се провежда на главния път Русе-Велико Търново. Проверяват се автомобили и тежкотоварни камиони. Екипът на Bulgaria ON AIR стана свидетел на установен нарушител, шофирал след употреба на наркотици. Той отрича резултатите от полевия drug test.

"Един водач под въздействието на наркотични вещества - амфетамин и метаамфетамин", каза началникът група "Пътен контрол" - Велико Търново ст. инспектор Пенчо Христов.

С фалстарт започва и почивката на морето за българи, които от 20 години живеят в Канада и пътуват за Слънчев бряг.

"Отиваме на море, спряха ни за проверка и се оказва, че съпругът ми не може да пътува с канадската книжка, защото няма легализиран превод на български.  Той има българска шофьорска книжка, която изтече, искахме да я подновим, но не позволиха, защото не живеем на територията на България. Ще имаме някаква санкция, искаха да ни махнат табелите. Сега ще отидем до КАТ да изясним нещата", коментира Милена Петкова.

Митко Тонев от Белене чака близо час да му върнат документите.

"Провериха ме за алкохол, но си чакам документите, взеха ми документите, но какво става - не знам. Пътувам за Пампорово, за Рожен - за събора. Ще вдигнат байрака без нас", каза Митко Тонев.

За първите 6 месеца на годината пътнотранспортните произшествия във Великотърновско са близо 500, от които 120 тежки катастрофи. Най-често причините за инцидентите са несъобразена скорост и неправилни маневри. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.