Полицията погна шофьорите в Сливенско, отнесе го и водач на каруца

Униформените връчиха доста електронни фишове

11.07.2023 | 14:00 Редактор: Вяра Димова

Специализирана полицейска операция се проведе на територията на Сливенска област. Пътни патрули проверяваха автомобили, автобуси и тежкотоварни камиони. Рано сутринта акцията започва в един от най-натоварените участъци в Сливенско – изходът към Ямбол. А на Подбалканския път полицейските палки спираха автобуси и тежкотоварни автомобили.

Освен за шофиране след употребата на алкохол и наркотици, бяха проверявани и документите за правоспособност на водачите. 

"Предимно са установени невръчени електронни фишове, което се прави незабавно чрез таблетите", каза к-р Димитър Кехайов от ОД на МВР в Сливен.

Едни от първите, които избра полицейската палка, се оказаха не само без нарушения на пътя, но и горди притежатели на златни талони.

"Мисля, че всичко е наред. Аз съм изряден водач и спазвам правилата. Трябва да се правят проверки, за да бъде всеки автомобил изряден", казаха първите проверени шофьори.

Минко обаче ще остане без надник след като каруцата, с която вози още четирима души на работа, също беше спряна за проверка.

"Съгласно наредба на общината има определени зони, в които е забранено ППС с животинска тяга. Една от тези зони е бул. "Цар Симеон". Предстои на водача да бъде съставен акт, ще му бъде взета амуницията и ще му бъде върната, когато се заплати глобата", обясни още к-р Кехайов.

Глобата, която Минко ще трябва да заплати за това, че е минал с каруцата си по булеварда, може да достигне 200 лева.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова. 

Снимка: БГНЕС