Мощният тътен от метеорит вдигнал на крак цялата полиция във Видинско

Обстановката е спокойна и няма данни за щети и пострадали в района, съобщиха от полицията

12.07.2023 | 10:40 Редактор: Юлиан Христов
Мощният тътен от метеорит вдигнал на крак цялата полиция във Видинско

На територията на Видинска област всичко е спокойно, каза директорът на ОДМВР старши комисар Петър Коцин на брифинг днес сутринта по повод регистрирания вчера около 21:50 ч. силен тътен.

Той уточни, че не се касае за инцидент, а е регистрирано природно явление, в резултат на което се е чуло на територията на цялата област мощен тътен, последван от ярка светлина в небето. Мобилизирани са били всички налични сили, за да проверят за пострадали и щети в региона, но не са регистрирани. Няма пострадали хора.

В оперативната дежурна част на полицията е постъпил само един сигнал от село Гомотарци за чут силен тътен в близост до селскостопанска постройка, но не са регистрирани никакви щети.

Комисар Коцин допълни, че от вчера ОДМВР -Видин поддържа връзка с колегите от Румъния, които са им съобщили, че се касае за природно явление. Старши комисар Петър Коцин допълни, че експертите трябва да кажат какво точно е природното явление и какво се е случило, предаде "Фокус".

Към момента обстановката в региона е напълно спокойна и няма напрежение сред населението добави той. 

Около 21:50 ч. вчера  е чут силен тътен във Видин и цяла Северозападна България, съобщи късно снощи МВР. Към района веднага са били изпратени екипи на полицията във Видин, които са направили огледи. По данни на румънските власти се касае за метеорит, който се е взривил във въздуха.

Снимка: Кадър от охранителна камера