Двама кандидати за подуправител на БНБ и напрежение в НС по темата

Предстои среща между ПП-ДБ и досегашния гуверньор на централната банка Димитър Радев

11.07.2023 | 13:45 Редактор: Михаела Димитрова

Тошко Йорданов от ИТН задочно представи двамата кандидати за подуправители на БНБ, като подробно изчете визитките им, а именно Петър Чобанов и Андрей Гюров. Комисията гласува времето за изслушване на кандидатите да бъде 7 минути.

"И 30 секунди са им достатъчни, за да си кажат имената. Хубаво е, че конкурсът не е нагласен предварително. Това му е най-хубаво на българския парламент", коментира Тошко Йорданов.

Чобанов обясни, че основна цел е да се окомплектова ръководството на БНБ, защото мандатите са просрочени с две години. 

"Дайте да извървим процедурата, да видим кой ще бъде избран като кандидат и кого ще предложат", настоя Петър Чобанов от ДПС.  

От своя страна Георги Ганев от "Продължаваме промяната-Демократична България" отрече Андрей Гюров да е предлаган за подуправител на БНБ. 

"Най-важният човек е новият управител. Имаме трима кандидати. Към този момент няма как да се отговори на този въпрос, все едно да ви отговоря кой ще е следващият шампион по футбол на България, това ще е по-лесен въпрос", допълни депутатът. 

А на въпрос има ли договорка между "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ досегашният управител на БНБ Димитър Радев да остане, каквато заявка направи Слави Трифонов в свой пост във Facebook, Ганев отговори: "Без коментар".

Утре предстои среща между ПП-ДБ и досегашния гуверньор на централната банка Димитър Радев. От политическата формация не са излъчвали своя кандидатура за управител на БНБ.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Дарина
преди 9 месеца
и това е нагласено от ДБ, телефонния разговор. той............ Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 9 месеца
Срещите на ПП-ДБ до нищо добро не водят, поне досега. Сигнализирай за неуместен коментар