МО: Президентската институция всява страх в обществото и клати правителството

Подкрепата за Украйна категорично няма да застраши боеспособността на българската армия, заявяват от ведомството

08.07.2023 | 14:31 Редактор: Юлиан Христов
МО: Президентската институция всява страх в обществото и клати правителството

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността.

Това се посочва в коментар от Министерството на отбраната по повод думите на вицепрезидента Илияна Йотова. По-рано днес тя каза, че правителството крие какви доставки подготвя да изпрати за Украйна.

"Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията", се посочва в позицията на Министерството на отбраната.

"Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията", се посочва още в текста.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Бива глупост
преди 9 месеца
Благодарение на вашето подмазвачество и глупост територията ни е разграден двор!. Обезоръжаването на армията е престъпление срещу Републиката и очевидно застрашава териториалната ни цялост, а тия слага%и се фукат, че в разградения двор нямало кой да влезе, защото НАТО ни пази. 100 % натовските държави биха се избили взаимно, за да спасят любимата им България . 100 % ще направят Трета световна заради нас . Не е истина, че някои хора вярват в това. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
prodigy_maniak
преди 9 месеца
Долни предатели, вие не можете България да оправите и ми тръгнали Украйна да оправят! Вие сте едни беззмозъчни амеби които се кланят на неонацистите от Америка и Украйна! Държавата няма никаква армия нито мощни напреднали оръжия с които да се защитаваме! Преди имахме истинска армия с мощни руски ракети и изтребители от които съседните държави умираха от страх, но вие се надупихте на терористите от НАТО и САЩ и ги унищожихте! В крайна сметка каквото и да стане, доброто и Русия ще победи!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар