Борисов: Идването на Зеленски се случи на базата на компромис

"Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Тази дъвка да спрат да я дъвчат", каза лидерът на ГЕРБ

07.07.2023 | 09:52 Редактор: Михаела Кирилова
Борисов: Идването на Зеленски се случи на базата на компромис

"Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков, а днес сутринта го е завел", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Благодарение на това, че бяхме лидери на реформата на съдебната власт, която беше в ПВУ, ЕК преди два дни предложи механизма за България да отпадне. Лидерството беше на ГЕРБ, благодарение на ГЕРБ това се случи, така че е имало смисъл да направим правителство и не коалиционно мнозинство. Идването на президента Зеленски се случи на базата на компромис, който направихме - да отстъпим нашия мандат, да отстъпим премиерското място, за да се създаде правителство. Иначе такова посещение нямаше да има", добави Борисов.

"Искам да благодаря на Делян Добрев, Христо Гаджев, благодарение на тяхната изключителна, ефективна работа в последните няколко дни по време на комисии и в зала ние сформирахме огромни мнозинства относно декларацията в подкрепа на Украйна, деблокирането на резерва, относно бъдещето съвместно с ЕК, за съжаление невъзможността да се използват реакторите в АЕЦ "Белене", а и това влиза в пълен унисон с нашето виждане за 7 и 8 реактор в АЕЦ "Козлодуй" с нова съвременна западна технология IP 1000 реактор. Не беше честно ние да пазим кворума, да участваме в комисиите по това време, а някои да тичат да си правят селфита", каза той.

"Искам да благодаря на Мария Габриел за изключителната работа, на акад. Николай Денков, когато похвали правителството на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиера Корнелия Нинова, защото от вчерашните ми разговори и на четири очи с президента Зеленски, и с външния министър, и с останалите колеги разбрах, че през тези години ние сме изнасяли огромно количество оръжия. Как е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставям на интелигентността на българските граждани. Факт е, че тогава е изнасяно огромно количество оръжие", подчерта лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

"Беше доста забавно, настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно, преглъщайки и его, и самовлюбеност, показахме, че заедно можем да постигнем успехи. Този е голям успех за България, още повече като видяхме срещата при президента Радев. Убеден съм, че няма човек в момента в Европа, Америка, в нашите евроатлантически партньори, където да има съмнения за това колко стабилно България стои в това семейство и колко нестабилно е стояла преди месеци. Беше отчетено, че във времето на кабинета "Петков", в което външният министър Кулеба се разхождаше в кулоарите и не го пуснаха вътре, за да не си счупят коалицията с БСП, ние в момента нямаме коалиция, а механизъм за сътрудничество и благодарение на плаващите мнозинства, благодаря за Зеленски, че се срещна и с опозиционните партии - ИТН и ДПС, които работиха и помагаха", каза Борисов.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Ха-ха-ха
преди 9 месеца
Борисов, толкова си наведен...Този седмица колко пъти ходи в посолството да молиш да не си в Магнитски? Сигнализирай за неуместен коментар