Зеленски преди да отпътува: Тук съм заради дефицита на надлежно оръжие и на време

Украинският президент замина за Чехия

06.07.2023 | 21:52 Редактор: Искра Ангелова

Преди да отпътува, Зеленски участва в дискусия с българския премиер Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, която се проведе в Националния исторически музей в София.

"Тук съм заради дефицита на надлежно оръжие и на време" - така украинският президент отговори на журналистически въпрос защо е дошъл в България днес и сега.

Всички разговори са били изключително важни и съдържателни, обобщи Зеленски, който благодари на държавата и българите за приемането на бежанци от Украйна след началото на войната.

"Искам да благодаря на всички в България и на всеки за подкрепата и уважението към нашите хора. Това е много важно. Хората, които след началото на пълномащабната война, намериха убежище във вашите градове - повече от 140 000 са получили убежище в България, аз съм много благодарен за това", поясни украинският президент.

Около 19:00 часа кортежът на украинския президент Володимир Зеленски се насочи към летище София и той отпътува от страната.

В пост в Twitter Зеленски написа, че отива в Чехия. Там той ще се срещне с президента, премиера, председателите на Сената и на Камарата на депутатите.

Снимка: БГНЕС