Тагарев за визитата на Зеленски: Историческо посещение, ще изпратим военна помощ

България е от светлата страна на историята, заяви министърът на отбраната

07.07.2023 | 08:47 Редактор: Михаела Кирилова
Тагарев за визитата на Зеленски: Историческо посещение, ще изпратим военна помощ

Министър на отбраната Тодор Тагарев определи като историческо посещението у нас на президента на Украйна Володимир Земенски. Тагарев потвърди, че България ще изпрати военна помощ за Украйна.

"Определено е историческо посещение. Това е символ в нашата история, който ние не осъзнаваме, мисля, но ще бъде осъзнато. Както каза президентът Зеленски, България е от светлата страна на историята", заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред парламентарната комисия по отбрана, цитиран от БНР.

"3, 209 млрд. лв. са заложените разходи за отбрана в Бюджет 2023", също заяви пред ресорната парламентарна комисия военният министър.

Постигната е задачата заделените средства да са 2% от БВП.

По пера министърът на отбраната обясни, че са заложени 33 млн. лв. за попълване на незаети щатове.

19,7% от общия щат в армията не е зает. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


3
0 rate up comment rate down comment 0
Ужассссс
преди 9 месеца
България беше на "светлата страна на историята" и по време на ВСВ, когато профаш"@= Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Фоб
преди 9 месеца
А ти ли ще плащаш военната "помощ" с парите, които си взел като съветник в МО на Украйна? Ти ли "посъветва" властта в Киев да изгори хората в Одеса, сред които и българин, както и да мобилизират българи в украинската армия? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
оставка и съд
преди 9 месеца
Доживяхме и това - да си имаме министър, служител на чужди служби! Важното е, че е "избран и одобрен" от "посолството"! Този човек, и останалите военни министри след 2000 г, са пряко отговорни за разрухата в Българската армия. За продажбата и унищожаването на оръжия и военно оборудване за милиарди. Сега искат да дадем и последното останало на Украйна, а ние да заделяме нови милиарди за купуване на оръжие! Сигнализирай за неуместен коментар