Петков за имунитета на Борисов: Най-правилното е всеки един от нас да поеме отговорност

Съпредседателят на ПП коментира и евентуалното посещения на Зеленски в България

05.07.2023 | 14:07 Редактор: Михаела Димитрова
Петков за имунитета на Борисов: Най-правилното е всеки един от нас да поеме отговорност

Мисля, че това е най-правилното нещо - всеки един от нас да поеме отговорността и да покаже, че никой не може да бъде прикрит, да се скрива или някой да се опитва да шантажира. От моя гледна точка това беше много правилно решение. Аз го взех преди няколко седмици, радвам се, че и той го взе днес. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по темата за имунитета на Борисов.

Относно евентуалното посещение в България на Володимир Зеленски, президентът на Украйна, Петков коментира следното: "Зеленски е световен лидер и ако избере България в утрешното си посещение, това е едно признание, че България е важна в международен план, че ние сме важен партньор на Европейския съюз и НАТО, които са основополагащата подкрепа за Украйна", допълни той, цитиран от БГНЕС.

На въпрос дали Зеленски ще дойде в НС, Кирил Петков подчерта, че това е въпрос на договорките между премиера Денков и президента Зеленски. "Аз ще се радвам, ако той дойде до България, ще бъде истинско признание, че България е важна част от подкрепата за Украйна в рамките на НАТО и Европейския съюз", допълни още Кирил Петков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR