Борисов: Посещение на Зеленски у нас ще е добър знак, ще се видим, ако дойде

"На съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам", заяви лидерът на ГЕРБ

05.07.2023 | 09:29 Редактор: Михаела Кирилова
Борисов: Посещение на Зеленски у нас ще е добър знак, ще се видим, ако дойде

Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би било много добър знак за демократичната общност в България. Признание за всичко, което България прави през последните месеци. Ако има такава визита, разбира се че ще се видим с него". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Има две теми, които много ме притесняват. Каховка може да няма поражения, но проблемите с АЕЦ "Запорожие", които излязоха от разговора между Зеленски и Макрон - това е най-голямата ядрена мощност и ядрена бомба в Европа. Световната общност трябва да гарантира, че тази най-голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба", допълни Борисов.

Световната общност трябва да принуди Русия да не се прибягва до подобна авария, или нещо подобно, свързано с най-големия язовир там", категоричен е той.

Относно отменената от ГЕРБ вчера лидерска среща с ППДБ, Борисов коментира:  "По принцип лидерските срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо. Вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация, за да се проведат комисията по енергетика, комисията по отбрана - да вземат необходимите решения относно декларацията за подкрепа на Украйна за членството й в НАТО, декларация за ВСС да не избират главен прокурор в този състав и др. Днес ще се видим. Това са работни срещи. За 10:00 часа ще се видим, но това не са срещи, от които ще произлизат новини."

"Вчерашното изявление на бившия главен прокурор Иван Гешев показва, че всичко, което направи в последните си дни като главен прокурор, е било в подготовка на неговия политически проект”, коментира още Борисов.

"По-страшно беше във ВКС, където дойдоха 3-ма прокурори да ми зададат въпрос защо съм поискал оставката на Гешев. И в този разговор зададох елементарен въпрос "президента Радев викахте ли го?", защото той първи поиска оставката, Христо Иванов - не, Кирил Петков-не, Асен Василев-не, Атанас Атанасов - не, Корнелия Нинова-не, Слави Трифонов-не, а защо ме викате мен", разкри той, цитиран от БГНЕС.

"На съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Моя имунитет го дава българския народ, слагайки ме на първо място и на избори, и в социологически агенция, и като политическа личност", допълни Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 9 месеца