Видеообръщението на Гешев спря заради токов удар, той видя саботаж: Нека Борисов си подаде оставката

"Явно минаваме във форма на партизанска борба", заяви бившият главен прокурор

04.07.2023 | 19:03 Редактор: Искра Ангелова

Нова партия на политическия хоризонт. Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че влиза в политиката и основава гражданско сдружение. Токов удар по време на видеообръщението обаче, прекъсна за кратко живото излъчване, а Гешев видя саботаж в това.

Иван Гешев представи платформата си "Справедливост за България" като гражданско родолюбиво и консервативно движение.

"Никога България не е поставяна на толкова унизително ниво, в което се намира сега - именно това е най-важното днес - възстановяване на справедливостта в българското общество", обясни бившият обвинител номер 1.

Гешев разкритикува работата на парламента, който, според него, се крепи, защото се е превърнал в убежище на имунитети.

"Едни да се изперат други да се докопат до властта", лаконичен бе той.

По време на видеообръщението си Гешев отговаря и на въпроси на граждани. Един от тях беше свързан с ареста на Бойко Борисов.

"Това, което спря българската прокуратура при ареста на Борисов, бе депутатският му имунитет. Призовавам го да си подаде оставката като депутат и да се освободи от своя имунитет. Аз си подадох оставката и няма нищо страшно", категоричен бе Гешев.

След 20 минути живото излъчване прекъсна заради токов удар. Гешев видя в това заговор, но продължи да отговаря на въпроси.

"Случи се това, че токът спря целенасочено, според хората в това студио никога токът не е спирал. Явно минаваме във форма на партизанска борба. Но това, което се случва, потвърждава само едно - че страхът е голям", коментира още Гешев.

И на тъмно бившият обвинител номер едно отговори и на въпроса, който вълнува особено обществото  - "Вие ли си сложихте бомбта". На него бившият главен прокурор отговори така: "Ако този взрив беше симулиран, не биха се включили от Европол"."

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR