Костадинов: "Възраждане" ще сезира КС заради отхвърления референдум за лева

Партията ще предприеме всички действия, обяви той

06.07.2023 | 14:17 Редактор: Михаела Кирилова

Председателят на "Възраждане" обяви - партията му ще сезира Конституционния съд и прокуратурата и ще се обърне към президента заради отхвърленото от парламентарната правна комисия предложение за национален референдум за българския лев. 

"Всички действия партията ще предприеме, след като референдумът се гласува в пленарна зала, което трябва да се случи най-вероятно утре", уточни Костадин Костадинов.

"Ние от "Възраждане" ще продължим борбата за запазване на българския лев и ще предприемем редица действия, като поискаме разговор с президента, чиято е отговорността да запази законността и Конституцията след като свика референдума, въпреки незаконното решение на НС. Ще съзираме и Конституционния съд, ще изпратим и сигнал, съдържащ имената на престъпниците в него до прокуратурата, от която очакваме най-малко реакция в ползва на справедливостта. Тя отново е оглавявана от човека на "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и ГЕРБ. Всички тези действия ще предприемем, след като управляващото мнозинство на "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и ГЕРБ гласува против референдума в пленарна зала", допълни Костадин Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR