Костадинов: Ако не подкрепят референдума - ще взривят държавата, държавен преврат

"Управляват ни хора, които изпитват страх от демокрацията", заяви лидерът на "Възраждане"

26.06.2023 | 17:37 Редактор: Искра Ангелова
Костадинов: Ако не подкрепят референдума - ще взривят държавата, държавен преврат

Референдумът за запазване на българския лев отговаря на всички законови условия и парламентът трябва да го разгледа до 7 юли, но от средите на управляващите идват притеснителни сигнали, заяви във Варна председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Кирил Петков отново призова да бъде погазен закона и референдумът едва ли не да бъде обявен за незаконен. Бойко Борисов до момента сподели намерение да бъде направена редакция на въпроса и да бъде сменена годината, до която да бъде запазен левът, така че вместо 2043 г., да бъде 2024 - 2025 г. Това е невъзможно по закон, който допуска НС да прави само граматически редакции в текста, без да променя смисъла му. Призовавам управляващите да спазят закона, иначе ще понесат всички последици. Ако суспендират волята на 604 000 българи, това е държавен преврат. Ще взривят държавата“, предупреди Костадинов и допълни, че при отказ на референдума "Възраждане" ще използва всички законови форми на протест.

"Управляват ни хора, които изпитват страх от демокрацията и от собствения си народ", категоричен бе Костадинов, цитиран от "Труд".

Той припомни, че след щателната проверка на ГРАО валидните подписи за референдума са 470 000.

"Сред отпадналите вероятно е и моят, тъй като не съм написал на кой етаж е апартаментът, в който живея. Винаги съм посочвал номера на блока, на входа и на жилището си, но според изискванията на ГРАО, ако етажът фигурира в личната карта, трябва да се изпише, иначе въпреки всички други коректни данни подписът се анулира. Това е направено специално за нас, но въпреки това са факт валидните 470 000 подписа и референдум трябва да има", подчерта Костадинов.           

Той заяви, че "Възраждане" няма да подкрепи предложения от финансовия министър Асен Василев бюджет: "Не го направихме и миналата година. Всичко, до което се е докоснал Василев, е носило единствено проблеми и нещастия за България".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нищо ново
преди 10 месеца
Демократите са враг на "демокрацията". Сигнализирай за неуместен коментар