Петков за визитата на Зеленски: България е незаобиколим фактор в Европа

Депутатите приеха предложението на ГЕРБ-СДС за ускоряване процеса по обновяване на военновременните запаси

06.07.2023 | 14:00 Редактор: Вяра Димова

Заради визитата на Зеленски: "горещ" и бурен парламентарен ден. На фона на посещението у нас на Володимир Зеленски депутатите се заеха с отбранителните ни способности. Със 163 гласа "за" приеха предложението на ГЕРБ-СДС за ускоряване процеса по обновяване на военновременните запаси. 

Малко по-късно Зеленски трябва да се срещне с част от депутатите от парламентарните групи, които са се подписали в декларацията за членството на Украйна в НАТО, а това са ГЕРБ - СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България", ДПС и ИТН. 

Украинският президент няма да се срещне с представители на БСП и "Възраждане". 

Първи коментар направи Кирил Петков, който заяви, че визитата на Володомир Зеленски у нас показва, че България е незаобиколим фактор в Европа.

"Организацията на това събитие не съм я направил аз. Предполагам, че има политически партии, които не биха искали да го видят. Според мен тяхната визия е в синхрон, че не искат да виждат и президента Зеленски", каза Петков.

На фона на посещението на Зеленски в България депутатите в пленарната зала приеха увеличаването на военновременните запаси на Министерството на отбраната.

"Очевидно е, че битката в момента е за "конграчулейшънс", потупвания по рамото, слугинаж", каза Николай Дренчев от "Възраждане".

"В България има политически сили, които ходят при г-жа Митрофанова", коментира Манол Пейков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 9 месеца
Вие излагате България.Срам ме е от вас $$$$$$$! Сигнализирай за неуместен коментар