Костадинов: Зеленски идва, за да ни провокира и дразни

Лидерът на "Възраждане" ще поиска среща с президента Румен Радев

06.07.2023 | 10:21 Редактор: Михаела Димитрова
Костадинов: Зеленски идва, за да ни провокира и дразни

Против посещение на украинския президент Володимир Зеленски се обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Президентът на Украйна идва, не за да се срещне с нашия президент, а с американския премиер – Денков. Идва, за да ни провокира, за да ни дразни. Защото американският посланик тук има една единствена цел – гражданска война в България и след това въвличането ѝ в мащабен конфликт", коментира лидерът на "Възраждане".

В изявлението си, публикувано в социалните мрежи, Костадинов каза, че ще поиска среща с президента Румен Радев и ще го призове да свика референдум за запазване на българския лев въпреки вчерашното решение на правната комисия в парламента.

Лидерът на "Възраждане" е и против предложението двата руски реактора за АЕЦ "Белене" да бъдат продадени на Украйна.

В конституционните правомощия на държавния глава влиза възможността "да направи предложение до Народното събрание за произвеждане на национален референдум при условията и по реда на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление", каза още Костадинов.

Вчера правната комисия в Народното събрание отхвърли предложението за провеждане на национален референдум за запазване на българския лев, иницииран от партия "Възраждане", припомня БНР.

Експерти по конституционно право посочиха, че парламентът е компетентен да разгледа въпроса за националното допитване, но не е задължен да го проведе.

НС трябва да реши окончателно дали да допусне или не провеждането на националното допитване. Очаква се това да стане по време на пленарното заседание в петък.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
До
преди 9 месеца
Българите ще оцелеем, дори на цената на гражданска война и ще има България! Нито Украйна, нито посолствата ще я унищожат! Слуг@@ на посолството да коленичат пред Зеления колкото искат. Излагат себе си и посолството, което представляват. Сигнализирай за неуместен коментар