Тагарев отговори на Нинова за оставката: Не ме притеснява по никакъв начин

Министърът прие почетния строй на първото по рода си бригадно учение на многонационалната бойна група на НАТО

05.07.2023 | 15:43 Редактор: Юлиан Христов

Потенциална визита на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена. Това заяви на полигон "Ново село" министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Същевременно лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска от името на партията оставката му. Причината - предложението на министъра - сигурността на България в Черноморския регион да бъде подпомогната с разузнавателни средства от страна на съюзниците.

Според военния министър изтичането на информация за визита на Володимир Зеленски е предпоставка, ако е имало планирана такава, тя да бъде отменена.

"От снощи не съм в течение на никакви дискусии по въпроса. Имам възможност да изразя съжаление, че е изтекла такава информация. Една негова потенциална визита ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която вече е направена, и потенциалът ни за допълнителна помощ", каза министърът на отбраната.

А на този фон БСП поиска оставката на военния министър.

"Той вече е вреден за България, за мира и неутралитета на България, за който претендираме", каза лидерът на партията Корнелия Нинова.

"Не съм притеснен по никакъв начин. Лидер на партия, решила да се позиционира като опозиционна, включително по въпросите за помощта към Украйна, не ме притеснява по никакъв начин и няма да смени моето поведение, предполагам и това на кабинета", отговори Тагарев.

Министърът прие почетния строй на първото по рода си бригадно учение на многонационалната бойна група на НАТО, базирана в България. В него се включиха над 1800 военнослужещи от 6 държави.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
3 rate up comment rate down comment 0
Отврат
преди 10 месеца
Този Тагаренко е отвра%%%%^. Прави се на мъж, и то пред Украйна, поставяйки в опасност българските граждани. Много "смело" търгува с чуждите животи. Потресаващо. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
ДедМороз
преди 10 месеца